Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році – тема практикуму в Ніжинській ДПІ

опубліковано 11 квітня 2023 о 16:11

Днями у Ніжинській ДПІ  ГУ ДПС у Чернігівській  області було проведено практикум (тренінг), головною темою якого стало декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році.

У  Центрі обслуговування платників Ніжинської ДПІ кожен охочий може отримати фахову консультацію з питань декларування, а саме: хто зобов’язаний та хто має право подавати податкову декларацію про доходи за минулий рік, склад податкової знижки, які існують обмеження щодо отримання податкової знижки, як здійснюється повернення сум податку за результатами поданої річної декларації тощо.

Захід проходив у форматі діалогу. На всі запитання присутні отримали розгорнуті відповіді. Традиційно найбільш чисельними були запитання щодо податкової знижки. Цікавили платників також питання декларування доходів від отримання майна у спадщину, оподаткування доходів отриманих за кордоном, здавання нерухомості в оренду та інші.

Окрім того громадян – платників податків повідомили, що з 01.01.2023 року діє нова форма декларації  про майновий стан та доходи  затверджена наказом МФУ від 17.05.2022 року № 143 “ Про внесення змін до форми податкової декларації по майновий стан та доходи “ а також  про переваги подання її в електронному вигляді через Електронний кабінет.