Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» у Корюківській ДПІ

опубліковано 23 травня 2023 о 10:57

Своєчасна сплата місцевих податків і зборів, діяльність бізнесу в час війни, інші податкові новації обговорили нещодавно учасники телефонного сеансу «гаряча лінія». Цього разу на запитання платників відповідала старший державний інспектор Корюківської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області Альона Глушак.

Учасники спілкування цікавились деталями декларування доходів, правом на податкову знижку, термінами та способами подання декларації. 

Поза увагою платників не залишилось і питання сплати місцевих податків, зокрема плати за землю та податку на нерухомість. Інспектор нагадала про право платників на проведення звірки. 

Крім того, було проінформовано платників, що Державною податковою службою України розроблено новий сервіс – «Калькулятор податку на майно». Він надає можливість громадянам самостійно здійснювати на вебпорталі ДПС розрахунок сум податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, та плати за землю з фізичних осіб.

«Калькулятор податку на майно» розміщено на вебпорталі Державної податкової служби України (https://tax.gov.ua  у блоці «Е-СЕРВІСИ».

Принагідно Альона Глушак розповіла про переваги використання можливостей Електронного кабінету та інших податкових сервісів, наголосила на недопущенню формування податкового боргу зі сплати майнових платежів, оскільки це втрати бюджетів територіальних громад.