Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ніжинські податківці йдуть до платників з роз’ясненнями

опубліковано 14 вересня 2023 о 11:55

Працівниками Ніжинської  ДПІ Головного управління ДПС у чернігівській області  активно ведеться роз`яснювальна робота серед фізичних осіб - підприємців щодо застосування РРО/ПРРО. Відтак, фахівці відвідують представників бізнесу з метою надання роз’яснень норм Закону України №3219 та інших законодавчих документів.

Безпосередньо в місцях здійснення підприємницької діяльності , податківці інформують про обов’язок кожного підприємця, окрім спрощенців І групи, застосовувати реєстратор розрахункових операцій при здійсненні готівкових розрахунків. Фізичні особи-підприємці можуть самі обирати, який тип касового апарату використовувати – класичний РРО чи програмний. Звертають увагу платників, що ДПС також пропонує до застосування безкоштовне ПРРО , функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат. Безкоштовне програмне забезпечення ПРРО також просте у використанні, тому з ним не потрібно спеціальних навичок.

Також,  наголошується  на відновлення відповідальності для суб’єктів господарювання за невидачу фіскального чека. У разі встановлення контролюючим органом фактів порушень, до суб'єктів господарювання 3 1 жовтня будуть застосовуватись фінансові санкції за порушення при реалізації товару.

Нагадуємо, що найбільш актуальні питання та відповіді на них розміщені на вебпорталі ДПС у банері "Програмні РРО": https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ .