Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання застосування РРО та ПРРО обговорили у Талалаївській ДПІ

опубліковано 15 вересня 2023 о 11:29

Начальником Талалаївської ДПІ Головного управління ДПС у Чернігіській області  Людмилою Сердюк проведено зустріч з приватними підприємцями  Талалаївської ТГ.

Начальником доведено до присутніх основні питання застосування реєстраторів розрахункових операцій/ програмних реєстраторів розрахункових операцій в умовах дії Закону України від 30.06.2023 року № 3219-ІХ «Про внесення  змін до  Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування  у період дії воєнного стану». Детально говорили про новації у застосуванні РРО/ПРРО.

Також було наголошено, що на обліку має перебувати господарська одиниця, де буде використовуватися ПРРО, про яку суб’єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п.63.3 ст.63 Податкового кодексу України ( повідомлення  про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які проводиться діяльність за формою № 20-ОПП).

Було обговорено питання  застосування РРО при продажі складнопобутових товарів за готівку та по безготівковому розрахунку.