Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для платників Менщини проведений сеанс телефонного зв’язку “гаряча лінія”

опубліковано 15 вересня 2023 о 12:59

Про особливості застосування РРО, ПРРО та контроль за порядком проведення розрахунків у сфері роздрібної торгівлі  із платниками податків Менщини під час сеансу телефонного зв’язку «гаряча лінія»  спілкувалась начальник Менської ДПІ Людмила Добридень.

Начальник інспекції відповіла на запитання суб’єктів господарювання щодо положень податкового законодавства у сфері готівкового обігу, особливостей застосування РРО та програмних РРО.   

Також  нагадала, що з 01 жовтня 2023 року  настає    відповідальність платників  за порушення  порядку здійснення  розрахункових операцій  в зв’язку з введенням в дію Закону України від 30 червня 2023 року  № 3219-ІХ «Про внесення змін до  Податкового  кодексу України   та інших законів України щодо особливостей оподаткування  у період дії воєнного  стану».

Людмила Добридень зосередила увагу, що Державна податкова служба України на постійній основі проводить аналіз наявних ризиків у діяльності суб’єктів господарювання, які здійснюють розрахункові операції при продажу товарів і наданні послуг із застосуванням реєстраторів розрахункових операцій. Для моніторингу та аналізу діяльності суб’єктів господарської діяльності використовується інформація з різних джерел, як зовнішніх ( інформація від контролюючих органів, громадських організацій, суб’єктів господарювання та громадян), так і внутрішніх (податкова звітність, система обліку даних реєстраторів розрахункових операцій тощо). 

 На всі  запитання платникам були надані вичерпні відповіді.