Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування РРО/ПРРО говорили в Бобровицькій ДПІ

опубліковано 24 липня 2024 о 15:36

Нещодавно начальник Бобровицької  ДПІ Головного управління ДПС в Чернігівській області Юлія Яриловець провела практикум з платниками податків з питання обов’язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій при здійсненні діяльності.

Під час заходу податківець інформувала присутніх, що відповідно до вимог Податкового кодексу України обов’язок використання РРО/ПРРО під час здійснення розрахункових операцій з 01.01.2022 року є у всіх суб’єктів господарювання, що здійснюють розрахункові операції незалежно від виду діяльності та обсягу доходу за винятком фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку 1 групи.

Платник, який зобов’язаний зареєструвати РРО/ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі та мати на обліку господарську одиницю, де буде використовуватись РРО/ПРРО. Реєстрація РРО/ПРРО здійснюється на підставі Заяви про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО, що подається у електронній формі через Електронний кабінет. 

Наприкінці заходу податківець розповіла,  що ДПС розроблено мобільний застосунок «Моя податкова», який доступний платникам податків та може бути завантажений на телефони як на платформі Android, так і iOS. Застосунок простий і зручний у використанні, це - інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби. Відтепер у мобільному застосунку «Моя податкова» доступні нові сервіси і для ФОП.