Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» у Корюківській ДПІ: своєчасна сплата податків – прямий обов’язок кожного громадянина

опубліковано 24 липня 2024 о 15:40

Днями у Корюківській ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській області відбувся черговий  сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Особливості нарахування та сплати майнових податків та погашення податкової заборгованості». На запитання платників податків відповідав начальник Корюківської ДПІ Віталій Шумський.

Питання платників стосувалися нарахування та сплати податку на нерухоме майно, плати за землю, мінімального податкового зобов’язання. Особливо громадян цікавило питання щодо користування пільгами зі сплати вищезазначених платежів.

Віталій Шумський акцентував увагу додзвонювачів, що відповідно до Податкового кодексу України боржникам із сумою боргу до 3060 грн. не формується податкова вимога, не застосовуються податкова застава та подальші заходи, спрямовані на стягнення податкового боргу. Тому закликав платників самостійно контролювати нараховані та сплачені податки, зокрема це зручно реалізовано у мобільному застосунку «Моя податкова».

Податківець нагадав про можливості реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками звітного 2023 податкового року, заповнити та до 31 грудня 2024 року включно подати за місцем реєстрації декларацію про майновий стан та доходи.

На всі озвучені запитання під час «гарячої лінії» надані кваліфіковані роз’яснення в межах чинного законодавства.   

Учасникам заходу Віталій Шумський нагадав про переваги спілкування з податковою службою в онлайн режимі за допомогою Електронного кабінету платника, мобільного застосунку «Моя податкова». Крім того, закликав громадян до прояву свідомості та високої податкової культури, адже своєчасна та в повному обсязі сплата податків забезпечує економічну стабільність нашої держави.