Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Менській ДПІ  відбулась зустріч з платниками Менської та Березнянської територіальних громад

опубліковано 24 липня 2024 о 15:46

У Менській ДПІ Головного управління ДПС у Чернігівській  області відбулася зустріч начальника  інспекції з платниками податків Менської та Березнянської  територіальних громад з питання нарахування і сплати майнових податків та мінімального податкового зобов’язання .

Людмила Добридень роз’яснила присутнім, що мінімальне податкового зобов’язання (далі-МПЗ) є мінімальною сумою податку, яку платник зобов’язаний сплатити незалежно від його фактичного доходу, а сплачують його власники чи користувачі земельних ділянок (паїв). Пояснила, що платники можуть провести звірку нарахованого контролюючим органом МПЗ та отримати детальні інструкції щодо його сплати.

Посадовиця наголосила, що громадяни можуть ознайомитися з податковими повідомленнями-рішеннями на сплату податку на нерухомість, плати за землю та мінімального податкового зобов’язання через Електронний кабінет платника або мобільний додаток «Моя податкова» та зазначила,  що сплатити нараховані суми потрібно протягом 60 календарних днів з дня отримання такого повідомлення.

Під час зустрічі також було роз’яснено важливість правильного заповнення платіжних інструкцій та використання актуальних реквізитів для уникнення виникнення податкового боргу.

Крім того, начальник інспекції відповіла  на запитання, пов'язані з отриманням податкової знижки.