Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ніжинська ДПІ: про сплату податків через Електронний кабінет

опубліковано 24 липня 2024 о 15:54

Днями в Ніжинській ДПІ  Головного Управління ДПC у Чернігівській області проведено для платників податків практикум,  під час якого розповіли про можливість швидко сплатити податки через Електронний кабінет.

Фахівці інспекції проінформували учасників навчання, що платники податків мають можливість, не виходячи з дому, а головне без помилок при заповненні обов’язкових реквізитів платіжних інструкцій, сплатити свої податкові зобов’язання. Для цього необхідно скористатись сервісом Електронний кабінет та пройти п’ять кроків:

Крок 1. Увійти до приватної частини Електронного кабінету.

Крок 2. Обрати режим  «Стан розрахунків з бюджетом».

Крок 3. Обрати податок (платіж), що необхідно сплатити та одну з платіжних систем, далі сканувати QR – код та підтвердити операцію, або вказати реквізити платіжної картки та підтвердити операцію.

Крок 4. Завершити заповнення платіжного документу. Платіжне доручення автоматично заповнюється на підставі облікових даних платника та відомостей щодо розрахунків для зарахування платежів до бюджету.

Крок 5. Сплатити податок.

Посадовці звернули увагу, що повну інструкцію щодо функціоналу Електронного кабінету, можливостей режимів та сервісів а також відповіді на  популярні запитання розміщено за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua/help/

Фахівці Ніжинської ДПІ надали платникам практичну допомогу щодо сплати податків за допомогою Електронного кабінету. Також звернули увагу  учасників заходу до максимального використання електронних сервісів ДПС та безкоштовного мобільного застосунку «Моя податкова».